Christian Lykkeby Olsen sætter verdensrekord

Den danske løber Christian Lykkeby Olsen satte søndag ny verdensrekord for para-atleter i T46-klassen ved Copenhagen Half med tiden 1:09:33.

Christian Lykkeby Olsen smiler stort efter at have sat verdensrekord i T46-klassen.

- Jeg har det forrygende! Fuldstændig fremragende. Det var fandme hårdt, men det lykkedes. Det er overvældende at sætte en verdensrekord, siger en glad Christian Lykkeby Olsen til DR Sporten.

Søndag løb flere end 25.000 deltagere over målstregen ved Copenhagen Half. En af dem var para-atlet Christian Lykkeby Olsen, der med tiden 1:09:33. nu kan kalde sig verdensrekordholder.

28-årige Lykkeby Olsen er født med er nerveskade i højre arm og skulder (Parese duchenne erbs), som opstod under fødslen. Det betyder, at han ikke som raskatleter kan rotere optimalt i overkroppen, og derfor ikke som andre kan overflytte dynamik herfra til benene. Derfor skal han bruge mere energi på at løbe samme hastighed som løbere uden funktionsnedsættelse.

Det var dog ikke til at se på tiden søndag ved Copenhagen Half, hvor han i gennemsnit pr. kilometer løb 3 minutter og 20 sekunder.

En tid der betød, at Lykkeby Olsen ud over at sætte verdensrekord blev nummer 28 i den samlede DM-stilling for alle løbere.